Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím

Angreštová marmeláda

Léto pomalu končí, rána jsou už chladná a právě tato doba je nejvhodnější pro sbírání angreštu. Toto výborné, možná trochu nedoceněné tuzemské ovoce, se také někde nazývá srstka nebo meruzalka.

Možná ale nevíte, jak moc je angrešt zdravý. Působí proti zácpě, zlepšuje stav cév, snižuje krevní tlak, působí pozitivně na ledviny a močový měchýř. Celkově má silné detoxikační účinky a obsahuje mnoho vitamínů : C, E, B1-B6, provitamín A a minerálů: vápník, fosfor, zinek, měď, hořčík, křemík a poměrně hodně železa. Ovšem obsahuje také dost cukru, po hroznovém víně je v jeho obsahu hned na druhém místě. Takže výstraha nejen pro diabetiky, ale pokud by kdokoli po jeho požití mířil na odběry, mohla by být výše cukru v krvi dokonce zkreslená. My si dnes uvaříme výbornou angreštovou marmeládu, jejíž doba přípravy je do 1 hodiny.

INGREDIENCE:
1 kg angreštu500 g cukru
1 lžička kyseliny citronové
Postup: Omytý angrešt lehce rozmačkáme, rozvaříme a pak prolisujeme přes cedník – pozor nesmí být kovový - skládací sítko. Vzniklou směs zahřejeme, přidáme cukr a kyselinu citrónovou a ještě chvíli povaříme. Horkou marmeládu plníme do sklenic, uzavřeme víčky a sterilujeme při teplotě 80 °C 20 minut.

Náš tip: Hotové sklenice může ozdobit kloboučky, stužkami a etiketami a obdarovat jimi své blízké. Praktická lžička, která drží na okraji sklenice a marmeláda z ní neukápne.

L
Přihlášení zákazníka
*
*
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
L
Nahoru r
r
o