Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím
u
_ +

Cibulačka nejen na zahřátí

Venku pěkně přituhlo a to je ten správný čas na pořádně horkou polévku. Cibulačka vás nejen zasytí a zahřeje, ale cibule má navíc silné antibakteriální účinky, což při nastupující chřipkové epidemii jistě oceníte.


Cibulačka údajně pochází z Francie, takže se její název často doplňuje slovem „francouzská“. Nám ale na názvu až tak nesejde, hlavní je snadná příprava a chuť.

4 velké cibule
50 g másla
1 lžíce hladké mouky
1 litr vývaru
2 bobkové listy
1 lžíce oleje
1 menší světlá bageta
80 g strouhaného sýra typu ementálsůl a pepř na dochucení

INGREDIENCE:
Postup:


Všechny cibule pokrájejte na tenká půlkolečka. Můžete využít praktický držák nebo, pokud vás krájení cibule vždy spolehlivě rozpláče, raději kráječ s víčkem.V hrnci rozpusťte máslo a na mírném ohni osmahněte cibulku cca 15 - 20 minut, dokud nezíská zlatohnědou barvu. Pak ji zaprašte moukou, zamíchejte a ještě cca minutu smažte. Přilijte vývar, osolte, opepřete, vhoďte bobkový list a dobře zamíchejte.Uveďte směs do varu a hned stáhněte plamen. Vařte na mírném ohni cca půl hodiny. Potom polévku odstavte Náš tip: Do hlubších misek nebo talířů nalijte horkou polévku, navrch položte dva až čtyři plátky opečené bagety a posypte je strouhaným sýrem. Zapněte troubu na nejvyšší stupeň nebo na grilování a misky vložte na chvíli pod   rozpálený gril. Podávejte, jakmile se sýr roztaví. a vyjměte bobkový list. Bagetu nakrájejte šikmo na plátky, které opečte na pánvi na oleji dozlatova. Šikovná bude keramická pánev, kde se jídlo nepřipaluje např., která je kromě průměru 20 cm k dispozici i v rozměrech 24 a 28 cm.


 

u
Přihlášení
Vítáme Vás ve světě kutillů, dekorací a drobných pomocníků! Zatím nemáte žádné objednávky. Udělejte radost sobě i nám a kupte si naší nabídky :-)
Registrovat
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
u
X
X
X
Nahoru r
r
o