Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím

Do jara štíhlejší!

Určitě nejsem sama, kdo si každý rok v lednu umiňuje, že zhubne. Začátek roku se nabízí nejen jako začátek něčeho nového, a tudíž logický termín pro realizaci různých předsevzetí, ale také jako doba, kdy do jara zbývají tři a do léta přibližně šest měsíců. Takže veškeré naše závazky a sliby mohou dojít naplnění, pokud ovšem vydržíme být na sebe přísní. Mnoho z nás se také určitě o svátcích přejídalo a hromady cukroví, salátu a řízků nechaly své stopy. Vyzkoušejte dva skvělé odlehčené recepty a uvidíte, že jsou tak chutné, že vám s nimi a různými jejich dalšími variantami půjde hubnutí samo!

Určitě znáte klasické carpaccio ze svíčkové. Tenoučké plátky libového hovězího masa jsou vítanou pochoutkou, když máte chuť na něco malého lehkého nebo noblesním předkrmem. Já vám dnes nabídnu jednoduchou, lehkou a skvělou variantu tohoto italského jídla, a tou je CARPACCIO Z ČERVENÉ ŘEPY. Na jeho přípravu zhruba pro 4 osoby budete potřebovat:

  • 250 g vařené nebo pečené červené řepy (lze koupit již hotovou ve vakuovém balení)
  • Sáček rukoly
  • 100 g čerstvého kozího sýra
  • Balzamikový ocet, olivový olej 

Sáček rukoly rozdělte rovnoměrně na 4 talíře. Na rukolu poklaďte natenko nakrájené plátky řepy. Ozdobte rozdrobeným kozím sýrem a dle chuti pokapejte balzamikovým octem a olivovým olejem.

Náš tip: doporučuji vám sladkou hustou variantu balzamikového octa, chutě se s ním mnohem lépe propojí.

 

Předkrm bychom měli hotový, takže můžeme jít na hlavní jídlo. Já vám doporučím skvělé těstoviny, a to nejen proto, že je mám velmi ráda, ale jednoduše proto, že patří mezi lehká jídla. Samozřejmě si jich musíte nandat jen přiměřenou porci. Vyzkoušejte moje oblíbené TAGLIATELLE SE SUŠENÝMI RAJČATY. Připravíme si opět porci pro 4 osoby:  

  • 500 g italských těstovin tagliatelle
  • sklenička sušených rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g libové šunky (ideálně prosciutto)
  • 100 g rukoly na ozdobení
  • 100 g parmezánu na posypán
  • ísůl, pepř, olivový olej

Těstoviny uvaříme podle pokynů na obalu v dostatečném množství vařící osolené vody. Mezitím oloupeme a jemně nasekáme česnek. Sušená rajčata a šunku prosciutto nakrájíme na nudličky. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme olivový olej a lehce na něm osmahneme česnek, rajčata a šunku. Osolíme a opepříme. Těstoviny slijeme, přidáme je k rajčatům na pánvi a promícháme. Na talíře rozložíme dokola rukolu, nandáme těstoviny a posypeme strouhaným parmezánem.

Náš tip: když budete mít na pánvi česnek, sušená rajčata a šunku, můžete přidat buď trochu vody, ve které se vařily špagety nebo pár lžiček nízkotučného jogurty. Vytvoří se více omáčky a těstoviny nebudou suché.

 

 

Dobrou chuť

Vám přeje Alena z 3Pagen

L
Přihlášení zákazníka
*
*
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
L
Nahoru r
r
o