Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím

Grilovací sezóna

Venku konečně panuje stabilnější teplé počasí, které nám umožňuje žít více venku. Zahrady a terasy ožívají, čerstvě posečené trávníky voní, zahradní nábytek je vytažen ze své zimní skrýše a leskne se čistotou. A také grily zažívají po dlouhých měsících svůj comeback. Začíná grilovací sezóna!

Vybrali jsme pro Vás pár zajímavých tipů na grilování. Jedná se o známé, oblíbené a osvědčené pokrmy. Před jejich přípravou je samozřejmě nutné oprášit a vyčistit gril třeba pomocí praktického kartáče.

Prvním naším tipem je klasický hamburger, který je především v posledních letech velmi populární a který při žádném grilování nemůže chybět. Nejlepší hamburger si uděláme sami doma z čerstvých surovin. Základem je samozřejmě co nejkvalitnější hovězí maso, které by mělo být najemno namleté.
Náš tip: nekupujte maso ve velkém obchodě na tácku a s fólií, ale vyberte si v menším řeznictví sami kousek zadního hovězího, který vám na požádání a někdy i před Vámi umelou.

Maso není třeba nijak zvlášť ochucovat, aby se nepřebila jeho přirozená chuť, postačí jej osolit a ochutit čerstvě umletým pepřem. Vlhkou rukou pak vytvořte placičky zhruba ve velikosti dlaně, připravte si grilovací náčiní a z obou stran ogrilujte. Můžete použít také speciální grilovací plát, který zaručí rovnoměrné rozložení tepla a zkrátí dobu přípravy. Hamburger pak vložte do speciální sezamové bulky a dozdobte dle své chuti. Nejobvyklejšími a nejoblíbenějšími přísadami jsou kečup, hořčice, list zeleného salátu, plátek rajčete, sýr a pár koleček cibule.

Dalším takovým oblíbeným grilovaným pokrmem jsou špízy. Tady se iniciativě a chuti meze nekladou, lze použít mnoho zajímavých kombinací masa a zeleniny. K nejznámějším variacím patří kuřecí a vepřové maso, drůbeží játra, klobása, slanina, cibule, paprika a žampiony. Velikost kousků, pořadí a poměry těchto jednotlivých ingrediencí na špízu je čistě na Vás. Doporučujeme použít grilovací špízy, s praktickým jezdcem pro snadné stažení masa.
A jako dokonalou přílohu ke všem grilovaným pokrmům doporučujeme báječnou grilovanou zeleninu. Vyzkoušejte např. směs zvanou ratatouille, pocházející z Francie, která se skládá především z lilku, cukety, červené cibule a rajčat a kterou si skvěle připravíte v praktickém grilovacím košíku.

L
Přihlášení zákazníka
*
*
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
L
Nahoru r
r
o