Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím
u
_ +

Jarní závitky

Možná také patříte k milovníkům asijské kuchyně. Protože je tu jaro, připravili jsme pro Vás recept na oblíbené jarní závitky. Nenechte se ale svazovat

doporučenými surovinami a naplňte si je dle své chuti a nálady, tady se fantazii meze nekladou. Místo mletého vepřového masa můžete použít nadrobno nasekané maso kuřecí nebo malé krevetky. Také zeleninu si můžete obměnit dle svých preferencí.

 
JARNÍ ZÁVITKY
½ kg mletého vepřového masa
2 vejce
1 mrkev1 zelí
1 cibulehouba Jidášovo ucho dle chuti

sůl, pepř, sojová omáčka
rýžové nudle a rýžový papír

Houby přibližně na půl hodiny namočte, mezitím nadrobno nakrájejte cibulku, nastrouhejte zeleninu a spařte rýžové nudle. Nudle trochu pokrájejte. Vše dejte do misky, přidejte posekané změklé houby, mleté maso (nebo nadrobno pokrájené kuřecí maso či krevety), trochu sójové omáčky, sůl, pepř dle chuti. Do směsi ještě přidejte jedno celé vejce a z druhého jen žloutek a důkladně promíchejte. Bílek z druhého vejce smíchejte s troškou piva a použijte na namáčení rýžového papíru.

Takto vzniklou směs zabalte do namočeného rýžového papíru, snažte se vytvořit jakési „psaníčko“ a dávejte pozor, aby se rýžové pláty neprotrhly. Závitky smažte na pánvi nebo ve fritovacím hrnci. Rolky se podávají teplé i studené, jako příloha se hodí zeleninové saláty nebo zelenina.

Náš tip: přidejte do závitků také posekaný čerstvý koriandr, je k dostání čím dál více, nejen u asijských prodejců. A chuťově je naprosto jedinečný!
u
Přihlášení
Vítáme Vás ve světě kutillů, dekorací a drobných pomocníků! Zatím nemáte žádné objednávky. Udělejte radost sobě i nám a kupte si naší nabídky :-)
Registrovat
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
u
X
X
X
Nahoru r
r
o