Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím


Jó třešně zrály, sladký třešně zrály….

Letošní teplé počasí uspíšilo zrání u mnoha druhů ovoce třešně nevyjímaje. Stačí se jen rozhlédnout kolem sebe a na všech zahrádkách a podél cest můžeme vidět, jak se tyto oblíbené plody červenají. Určitě je máte také rádi a dáváte si pozor, abyste se na ně moc nenapili, což je asi věc, kterou si u třešní pamatuje každý 😊.  Další takovou věci je bublanina, na kterou Vám dám výborný recept s kefírem. A přidám ještě dva méně obvyklé – zmrzlinu a závin.

Na klasickou třešňovou bublaninu s kefírem budete potřebovat: 150 g polohrubé mouky, 150 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru + trochu na poprášení, 1 prášek do pečiva, 80 g másla, 3 vejce, 200 ml kefíru, 1 sáček vanilinového cukru, 500 g třešní

Postup: Rozehřejte si máslo, vložte ho do misky a rozšlehejte jej s moučkovým a vanilinovým cukrem, vejci a kefírem. Pak přidejte mouku s práškem do pečiva a všechny suroviny opět dobře promíchejte. Pekáč nebo menší hlubší plech vyložte pečicím papírem, vlijte na něj těsto a rovnoměrně jej poklaďte vypeckovanými třešněmi. Pokud máte hodně velké třešně, u kterých hrozí, že by se propadly na dno, můžete je obalit v mouce, jak si určitě pamatujete od babiček. Pečte ve vyhřáté troubě dle své zkušenosti a citu na 160 až 180 stupňů přibližně dvacet minut. Po upečení bublaninu pokrájejte a poprašte moučkovým cukrem.

Na přípravu třešňové zmrzliny si připravte: 300 g třešní, 300 g kvalitního bílého jogurtu, 200 ml smetany na šlehání a lžičku citrónové šťávy, med

Postup: Třešně vypeckujte, polovinu jich nakrájejte na malé kousky a druhou opatrně rozšlehejte mixérem. Pak je smíchejte s jogurtem. Podle stupně vyzrálosti a sladkosti třešní můžete dosladit medem. Nyní si připravte šlehačku a vmíchejte ji do třešňové směsi s jogurtem. Hotovou zmrzlinu nechte před konzumaci dobře zmrznout v mrazáku, nejlépe přes noc.

Třešňový závin není vůbec nic složitého, protože můžete zcela bez výčitek použít kupované listové těsto. Na výrobu této dobroty budete potřebovat: strouhanku, máslo, 1 kg třešní, cukr a mandle.

Postup: Rozválené těsto lehce posypte opraženou strouhankou a pak na něj naklaďte vypeckované omyté třešně prosypané cukrem. Závin opatrně stočte a na povrchu ho potřete máslem a posypte nasekanými mandlemi. Pečte dozlatova na 180 až 200 stupňů asi 15 minut.

Dobrou chuť Vám přeje

Lenka z Magnet 3Pagen

L
Přihlášení zákazníka
*
*
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
L
Nahoru r
r
o