Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím

Něco z chřestu...?

Chřest, a to hlavně ten bílý, je nejlepší kupovat během května, kdy je jeho hlavní sezóna. Jistě, v dnešní době jej můžete koupit po celý rok, ale jak jste možná už zjistili, chuťově to prostě mimo „chřestovou sezónu“ není ono. A sezona chřestu není dlouhá, je to jen pár týdnů zhruba od poloviny dubna do poloviny června. Konec chřestové sezóny je ohraničen svátkem svatého Jana, tedy 24. červnem.



SVĚŽÍ JARNÍ CHŘESTOVÝ SALÁT

Množství surovin si určete sami podle toho, pro kolik osob budete tento svěží salát připravovat. Budete potřebovat bílý chřest, pomeranč, olivový olej, sezamová semínka, cherry rajčata a pestrou směs různých zelených salátů dle Vaší chuti a fantazie (ledový, rukola, radicchio apod.).

Saláty důkladně omyjeme a necháme okapat. Můžeme použít praktické sítko. Salátové lístky natrhejte /výhradně ručně/ najemno a vmíchejte pokrájené dílky pomeranče bez pecek a tuhých okrajů a minimálně napůl nakrájená cherry rajčata. Na krájení vyzkoušejte šikovné podložky, jež jsou opatřené symboly potravin např. masa, zeleniny apod. Je to hygienické a vždy budete mít po ruce to správné prkénko.

Bílý chřest nejprve tradičně upravíme, tedy odkrojíme odspodu dřevnaté části stonků, v sezóně většinou stačí jen malý kousek, neboť chřest je čerstvý a křehký. Zbylé části necháme několik minut lehce povařit v pomerančové šťávě. Poté ho na struhadle nastrouháme na tenké plátky a promícháme se salátem. Znáte skládací struhadlo? Tento model má 4 různé strouhací plochy a ušetří Vám spoustu místa.

Vše pak smícháme a přelijeme zálivkou, kterou vytvoříme ze svařené pomerančové šťávy, do níž zašleháme olivový olej a sezamová semínka. Dobrou chuť!

L
Přihlášení zákazníka
*
*
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
L
Nahoru r
r
o