Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím

Nepečený dort s jahodami

Jistě jste zaznamenali, že se už objevují první jahody. Dosud jsou to jahody z dovozu, ze zemí, kterým již bylo dopřáno více jarního sluníčka než nám. Ale nebude to trvat dlouho a budeme mít jahody domácí, kterým přece jen většina z nás dává přednost.

Proto jsme se rozhodli podělit se s vámi o výborný recept na lehký nepečený dort právě s jahodami. Můžete použít i jiné sezónní ovoce, výborné jsou například lesní plody.



INGREDIENCE NA TĚSTO
1 velký balíček piškotů
1 kg čerstvých jahod
4 kelímky zakysané smetany
4 vanilkové cukry


Dortovou formu si vyložte potravinovou fólií. Na dno vyskládejte polovinu velkého sáčku piškotů. Na piškoty rozložíme polovinu pokrájených jahod.

To celé zalijte 2 zakysanými smetanami, ve kterých jste předtím rozmíchali 2 vanilkové cukry. Smetanu uhlaďte stěrkou a celý postup ještě jednou zopakujte se zbylými ingrediencemi. Horní vrstvu smetany můžete ozdobit ještě pokrájenými jahodami.

Takto připravený dort přiklopte víkem a ponechte v lednici, nejlépe přes noc, aby se všechny chutě spojily.

Nebo pokud jej chcete konzumovat např. odpoledne, můžete jej udělat ráno. Sami uvidíte, že jej budete mít velmi rychle hotový, je to skutečně časově nenáročný a fantastický moučník.

Pokud použijete méně tučnou zakysanou smetanu, získáte i poměrně zdravý a lehký dezert vhodný i pro ty, kteří nechtějí příliš hřešit kalorickými moučníky.

Náš tip: vršek dortu posypejte kakaem (pokud použijete pravé hořké kakao, promíchejte ho v poměru 1:1 s moučkovým cukrem nebo nastrouhanou čokoládou.

L
Přihlášení zákazníka
*
*
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
L
Nahoru r
r
o