Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím

Omrzel Vás štrůdl?

Sice je už polovina listopadu a zima nám už pár dní dala o sobě pěkně vědět, ale nemysleme ještě na vánoční cukroví. Udělejme si společně báječný koláč z jablek, která jsme sklidili vlastně docela nedávno.

Jistě, štrúdl je štrúdl, je to česká klasika a máme ho všichni moc rádi. Ale určitě uznáte, že malá změna občas nezaškodí a po ochutnání tohoto dokonalého „obráceného“ koláčem budete nadšeni!

INGREDIENCE:
2 lžíce strouhanky
4 jablka
150 g másla
1 hrnek mouky
1 hrnek cukru krupice
2 velká vejce
2 lžičky skořice
špetka mletého muškátového oříšku
sůl

Postup:
Troubu si předehřejeme na 180 °C. Koláčovou formu – zkuste použít tuto zajímavou variantu 2-v-1 - (má praktické odnímatelné dno, které lze využít zároveň jako podnos) vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, vykrájíme jádřince – třeba takto jednoduše a oloupeme. Nakrájíme na slabší plátky a poklademe jimi dno koláčové formy. Smícháme cukr s rozpuštěným máslem, přilijeme rozšlehaná vejce, mouku, skořici, muškátový oříšek a sůl například v praktické míse. Těsto přelijeme přes jablka a formu vložíme do trouby. Pečeme 45-50 minut.

Náš tip:
Hotový koláč ozdobte vanilkovým pudinkem pomocí praktické zdobičky.

L
Přihlášení zákazníka
*
*
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
L
Nahoru r
r
o