Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím
L
_ +

Poctivá česnečka na dva způsoby

Česnek je díky svými léčivými účinky doslova zázrakem naší kuchyně. Rychle a účinně Vás zbaví chřipky a nachlazení a postará se také o Vaši obranyschopnost. Krom toho čistí cévy a je bohatým zdrojem vitamínu A, B a C, vápníku, selenu a jódu. Co si z něj připravit, abyste si pochutnali? Co takhle česnečku?



Klasická česnečka z vývaru
• 3 větší brambory
• 8 stroužků česneku
• 750 ml vývaru nebo vody
• 1 cibule
• 1 lžička kmínu
• 2 lžičky sušené majoránky
• Olej [Keramická pánev s vysokým okrajem]
• Sůl a pepř

Brambory pokrájejte a stroužky česneku rozkrájejte na plátky, oboje dejte do hrnce. Přidejte lžičku kmínu a vývar a vařte tak dlouho, dokud nebudou brambory měkké. Přidejte dvě lžičky sušené majoránky a brambory z vývaru vytáhněte. Cibuli multi-sekačem nasekejte nadrobno a osmahněte ji na oleji ve vyšší pánvi. Přidejte k ní brambory, sůl, pepř a celou směs trochu rozmačkejte. Můžete ji pak přidat do polévky, nebo ji dát na dno talíře, do kterého nalijete česnečku.

Krémová česnečka [Multifunkční mixer 2,8 l, lis na česnek, kuchyňské nože]
• 1 malá cibule
• 4 stroužky česneku
• 2 menší brambory
• 300 ml vývaru
• 400 ml mléka
• 100 ml smetany ke šlehání
• 2 lžíce másla
• Sůl a pepř

Cibuli nakrájejte nadrobno, 3 stroužky rozkrájejte na plátky – nejlépe ostrým nožem. Oboje orestujte na pánvi. Přidejte brambory nakrájené na kostičky a přilijte 300 ml vývaru a 400 ml mléka. Dochuťte solí a pepřem a vařte, dokud brambory nezměknou. Poté rozmixujte v mixéru a přidejte ještě 100 ml smetany ke šlehání. Polévku přiveďte k varu a vmíchejte zbývající stroužek česneku, který předtím rozdrtíte lisem. Polévku můžete dozdobit parmazánem nebo rukolou.

L
Přihlášení zákazníka
*
*
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
L
X
X
X
Nahoru r
r
o