Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím
u
_ +

Tak trochu jiný kapr

Pro ty z Vás, kteří zrovna nejásají z tradiční úpravy vánočního kapra nebo pro ty, kterým se jeho maso zdá mdlé, tu máme zajímavou úpravu, jejímž výsledkem je nová pikantní chuť a tak trochu jiný pohled na toto klasické vánoční jídlo.



Na 4 porce budete potřebovat:

• 4 filety nebo podkovy z kapra
• 4 stroužky česneku
• polohrubou mouku
• sůl, mletý kmín, mletou sladkou papriku
• tuk k osmažení, nejlépe sádlo


Maso nejprve potřeme česnekem utřeným se solí (a nešetříme). Poněkud mdlejšímu kapřímu masu udělá tato výrazná zelenina velmi dobře. Necháme chvíli odležet a mezitím si připravíme směs polohrubé mouky, mletého kmínu a mleté sladké papriky. Množství necháme na Vaší úvaze, jak výraznou chuť koření máte rádi.

Kousky kapra obalíme ve směsi mouky a koření a smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného sádla (nebo oleje) dozlatova. Můžete je také péci v  troubě na rozpuštěném másle cca při teplotě 180 stupňů 30 – 40 minut.

Přílohou může být klasický bramborový salát se zeleninou a majonézou nebo jeho odlehčená tzv. vídeňská verze (brambory, cibule, kyselá okurka a sladkokyselá zálivka).

Přejeme Vám dobrou chuť!

u
Přihlášení
Vítáme Vás ve světě kutillů, dekorací a drobných pomocníků! Zatím nemáte žádné objednávky. Udělejte radost sobě i nám a kupte si naší nabídky :-)
Registrovat
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
u
X
X
X
Nahoru r
r
o