Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím

Tohle cukroví si zamilujete

Vánoce se blíží a spolu s nimi také čas pečení vánočního cukroví. Které je nejoblíbenější? Víme to! 

Advent je pro většinu z nás neodmyslitelně spojený nejen s velkým úklidem a přípravou vánoční výzdoby, ale také s pečením cukroví. Ať už pečete pro partnera, děti nebo pro kohokoliv jiného, určitě víte, které druhy cukroví se v českých domácnostech objevují nejčastěji. Jsou to vanilkové rohlíčky, linecká kolečka a slepované polomáčené sušenky. Jak tyto sladkosti napéct snadno a rychle? Máme pro Vás jednoduché recepty.  

 

Linecká kolečka

Na těsto budeme potřebovat:

  • 280 g hladké mouky
  • 210 g másla
  • 90 g cukru moučka
  • 2 žloutky

Na slepení:

  • marmeláda 

 

Postup:

V míse pořádně promícháme všechny ingredience, mouku a cukr prosejeme. Hotové těsto necháme asi 2 hodiny uležet v lednici. Ztuhlé těsto pak na vále rozválíme tak, aby bylo asi 2 cm silné, a vykrajovátkem nejdříve vykrojíme samotná kolečka. Do poloviny z nich pak druhou stranou vykrajovátka vykrojíme vybraný motiv. Hotová kolečka naskládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 10 minut při 170 °C. Vychladlé cukroví pak slepíme marmeládou a obalíme v moučkovém cukru.  

 

 

Vanilkové rohlíčky 

Na těsto budete potřebovat:

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 100 g cukru moučka
  • 3 žloutky
  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 1 vanilkový cukr

Na obalení:

  • moučkový cukr smíchaný s vanilkovým 

 

Postup:

V míse smícháme prosetý moučkový cukr s vanilkovým a se změklým máslem. Přidáme žloutky a do vymíchané směsi nakonec přidáme prosetou mouku a mleté ořechy. Vypracujeme hladké těsto a zabalené ve folii necháme asi 2 hodiny tuhnout v lednici. Pak těsto položíme na speciální plech a stěrkou ho rozetřeme po celé jeho ploše. Díky tomu se ve formičkách vytvaruje do rohlíčků. Pak už jen stačí plech vložit do předehřáté trouby a péct asi 10 minut při 180 °C.  Hotové rohlíčky snadno vyklopíme a teplé je obalíme ve směsi cukru.  

 

 

Polomáčené sušenky 

Na těsto budeme potřebovat:

  • 500 g hladké mouky
  • 250 g moučkového cukru
  • 250 g Omegy
  • 130 g Hery
  • ½ prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 2 žloutky
  • 4 vanilkové pudinky

Na slepení:

  • marmeláda
  • čokoládová poleva 

 

Postup:

Všechny ingredience smícháme a vytvoříme těsto, které postupně vkládáme do stříkačky. Vytvoříme malé sušenky, které na plechu vyloženém pečicím papírem pečeme dozlatova. Vychladlé sušenky nejdříve slepíme marmeládou, pak polovinu každé z nich namočíme v čokoládové polevě a necháme zaschnout.  

Hotové cukroví nemusíte uchovávat v nevzhledných kartonových krabicích. Vyzkoušejte praktické dózy s veselým zimním motivem. Až přijde ten správný čas, můžete sladkosti servírovat v krásných miskách s motivem vloček.  

L
Přihlášení zákazníka
*
*
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
L
Nahoru r
r
o