Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.

Rozumím

Vánoční vaječný likér

Bez tzv. vaječníku by to v řadě českých domácností snad ani nebyly Vánoce. V evropských zemích má tento likér mnoho variant, my Vám dnes nabídneme klasiku, která je možná trochu nezvykle obohacena vanilkovým pudinkem.

Díky němu se dosáhne báječné hustoty a takový likér pak můžete podávat v podstatě jako dezert.

Na přípravu cca 3 litrů této pochoutky budete potřebovat:

• 700 ml rumu
• 2 konzervy slazeného kondenzovaného mléka (Salko)
• 1 vanilkový lusk
• 4 balíčky vanilkového cukru
• 1 konzervu neslazeného kondenzovaného mléka (Tatra)
• 1,5 l vody
• 4 balíčky vanilkového pudinkového prášku

Pudinkový prášek, vanilkový cukr a dřeň z vanilkového lusku (lusk rozřízneme ostrým nožem a seškrábeme měkký vnitřek) rozmícháme ve studené vodě, necháme dvě minuty povařit a za občasného promíchání necháme zcela vychladnout. Mezitím si v mixéru rozmícháme Salko, Tatru a rum, do kterých přidáme vychladlou směs s pudinkem. Řádně promícháme a přes jemný cedník vlijeme do skleněných lahví. Necháme asi týden v chladničce uležet a můžeme konzumovat.

Přejeme Vám krásné Vánoce!

L
Přihlášení zákazníka
*
*
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
L
Nahoru r
r
o