Zákaznický servis +420 466 040 466 (Po–Pá: 7:00–20:00, So 8:00–16:00)

Menu

Hledat

Košík

Váš košík je prázdný. Není to škoda?

Nakupování u nás je radost. A prázdný košík je tak smutný :-(

Košík

Váš košík je prázdný. Není to škoda?

Nakupování u nás je radost. A prázdný košík je tak smutný :-(

Litinový odšťavňovač

Produkt byl přidán do oblíbených.

Litinový odšťavňovač

Popis

Jak snadno si vyrobit šťávu nebo pyré z ovoce a zeleniny? Tuto práci za vás udělá litinový odšťavňovač Orion. Mechanický mlýnek je vybavený šnekovou hřídelí, která drcením a tlakem vylisuje šťávu z téměř každého druhu ovoce, zeleniny, obilné trávy, klíčků a bylinek. Z měkkého ovoce si snadno připravíte pyré nebo hustou šťávu s vysokým obsahem vlákniny. Pomalé lisování je šetrné a neničí vitamíny rychlou oxidací a zahříváním. Vylisovaná šťáva odtéká bočním otvorem, scedí se přes sítko vložené uvnitř a protéká skrz pláténko do nádoby. Získáte tak šťávu bez nežádoucí dužiny. Šroub v přední části mlýnku umožňuje regulovat přítlak (podle použité suroviny). Zbytky ovoce a zeleniny jsou v přední části jednoduše vytlačovány z mlýnku. Odšťavňovač snadno a pevně připevníte ke kuchyňské desce pomocí upevňovacího šroubu. Je vhodný na desky o maximální tloušťce 3,5 cm. Plochy k upevnění jsou vybavené gumovými chrániči, které zabrání poškození pracovní desky.

Rozměry: výška 17,5 cm, průměr 9 cm. Materiál: litina.
Údržba: po použití mlýnek rozložte, umyjte v teplé vodě se saponátem a usušte.

  • Litinový odšťavňovač Orion
  • K výrobě ovocných a zeleninových šťáv
  • Výhoda pomalého lisování za studena
  • Zachová vitamíny
  • Součástí výrobku je pláténko k filtraci
  • Snadné uchycení k pracovní desce s max. tloušťkou 3,5 cm
  • Jednoduchá údržba

Parametry

Materiál
litina
Barva produktu
stříbrná
Vlastnosti
pomalé lisování za studena, snadné uchycení k pracovní desce, jednoduchá údržba
Typy kuchyňských pomůcek
Zavařování
Rozměr
výška 17,5 cm
Velikost
výška 17,5 cm, průměr 9 cm
Průměr
9 cm

Hodnocení 0

Žádná hodnocení k zobrazení

Přidat hodnocení

Doporučujeme

Odšťavňovací hrnec

Odšťavňovací hrnec

Odšťavňovací hrnec patří mezi nejlepší pomocníky pro letní sezónu. Umožňuje zpracovat ovoce a zeleninu do dokonalých a zdravých šťáv. Zbytky ovoce snadno využijete například pro výrobu džemu. Hrnec se dokonale hodí i pro zdravé vaření v páře. Je vhodný pro všechny typy varných spotřebičů, včetně indukčních. Hrnec se skládá ze tří hrncových dílů z velmi kvalitní nerezové a pevné oceli a poklice z tvrzeného,  žáruvzdorného skla s otvorem pro únik páry. Ocel je odolná proti korozi, zajišťuje vynikající tepelnou vodivost a snadno se čistí. Celou sadu lze mýt v myčce.Rozměry jednotlivých hrnců: parní hrnec s otvory 22 x 11,8 cm, prostřední hrnec s odtokovým kohoutkem 22 x 11,5 cm, spodní hrnec 20 x 11 cm. Objem 5 l.Jak hrnec používat:Do spodního hrnce nalijte vodu do výšky cca 2 cm pod okraj. Na něj postavte prostřední hrnec s odtokem a jako poslední hrnec s otvory, do kterého vložíte umyté ovoce. Měkké ovoce, jako jsou jahody, maliny, borůvky nebo rybíz do hrnce vložte v celku. Tvrdé ovoce (jablka, hrušky apod.) nejprve pokrájejte na kousky menší než 3 cm. Ovoce posypte cukrem v množství 100 – 500 g. Přikryjte poklicí a ujistěte se, že je hadička u prostředního odtokového hrnce uzavřena. Takto připravenou soupravu umístěte na varný zdroj a pomalu přiveďte k varu. Ovoce začne pod vlivem páry a tepla uvolňovat šťávu, která otvory odteče do prostředního hrnce.Doba potřebná k získání šťávy se počítá od okamžiku, kdy voda začne ve spodním hrnci vřít a v horní nádobě vznikne pára. U měkkého ovoce (jahody, maliny) je to přibližně 20 – 30 minut. U polotvrdého ovoce (borůvka, černý rybíz) se jedná přibližně o 30 – 40 minut. Tvrdé ovoce (jablka, hrušky) vyžaduje čas 45 – 60 minut.Po zchladnutí vody ve spodním hrnci (cca 15 min) otevřete vypouštěcí kohout a šťávu pomocí hadičky odpusťte do sklenic. Ihned po naplnění by měly být uzavřeny, nejlépe otočnými uzávěry. Uzavřené sklenice vložte do hrnce s vodou a pasterizujte po dobu 30 minut (čas se počítá od doby varu). Pro získání kvalitní a trvanlivé šťávy je důležitá absolutní čistota ve všech krocích přípravy.Čištění:K mytí všech částí používejte běžné prostředky k mytí nádobí. Vyhněte se ostrým kartáčům, houbám s drsným povrchem nebo práškům, které by mohly nádobí poškrábat. Odšťavňovací hrnecPro výrobu ovocných a zeleninových šťávIdeální i pro zdravé vaření v pářeTři díly + žáruvzdorná pokliceKvalitní a pevná nerezová ocel s tloušťkou stěn 0,5 mmVynikající tepelná vodivostLze mýt v myčce, bez použití abrazivních prostředků

 
999 Kč

Skladem 4ks